Sporthelden op School is een landelijk platform waar topsporters hun beschikbaarheid aangeven en waar scholen de clinics/workshops kunnen aanvragen.

Het achterliggende idee is om de lat om te gaan sporten en bewegen omlaag te brengen. Door sporters en verenigingen naar school te laten komen, zodat kinderen ermee in aanraking komen zonder dat ze zélf (en hun ouders) naar een vereniging hoeven te gaan. Sporthelden op School benut de energie van topsporters. Topsporters inspireren en activeren schoolkinderen op het vlak van sport en bewegen. Ze kunnen iets ‘aan’ zetten bij kinderen. Hun talent helpen ontdekken. Hun zelfvertrouwen vergroten. Teamwork stimuleren.

Het proefballonnetje wordt werkelijkheid. Een platform om top-, breedtesport, scholen, verenigingen en bedrijven dichter bij elkaar te brengen.

Thijs Zonneveld

Praktische informatie

In het kort

 • Initiatief van Thijs Zonneveld, in samenwerking met Vincent Luyendijk en Juist
 • Stichting zonder winstoogmerk
 • Lancering platform versie 1.0: Q4 2023
 • Pilots in Rotterdam (2022), ruimte voor pilots elders in Q2/Q3 2023
 • Partnershipmogelijkheden voor bedrijven, gemeenten en sportbedrijven/-services
 • Lokale koppeling met buursportcoaches, onderwijs, gemeente en sportclubs
 • Meermalig contact met de sportheld
 • Elk kind zijn of haar eigen sport(talent) laten ontdekken
 • Sportplezier voorop!

Highlights

VerbindingenLokale koppeling met buurtsportcoaches, onderwijs, gemeente en sportclubs
Best ofLokale en provinciale initiatieven
Voor wie?Gericht op bovenbouw basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs
CommitmentTopsporters sluiten een Beweegdeal met de klas

BeweegDeal met de klas

De topsporters verzorgen een inspirerende clinic. Afsluitend maken ze met de kinderen een ‘deal’. Hier beloven ze elkaar drie maanden lang vol in te zetten op een beweeg-uitdaging gericht op een gezonde leefstijl en extra beweegmomenten in/rondom school(tijd) (voorbeeld: de klas loopt iedere dag een rondje om de school, leert een skateboard trick, scoort allemaal op de basketbalring op het schoolplein, eet iedere dag een stuk fruit.). De sporter belooft ook zelf te verbeteren (voorbeeld: een centimeter hoger te springen) en checkt na drie maanden in hoe het gaat.

Deal!

Laatste nieuws

 • Urgentie sport

  Urgentie sport

  Sporthelden op School is ontstaan vanuit de urgentie om kinderen meer aan het bewegen te krijgen. Het achterliggende idee is om de lat om te gaan sporten en bewegen omlaag te brengen. Door sporters en verenigingen naar school te laten komen, zodat kinderen ermee in aanraking komen zonder dat ze zélf (en hun ouders) naar […]

 • Proefballonnetje

  Proefballonnetje

  Het is 8 december 2021. Thijs Zonneveld neemt het initiatief en plaatst een tweet met daarin de volgende vraag: Proefballonnetje. Wat als een platform (website?) komt waarop topsporters een paar data per jaar kunnen aangeven waarop ze op scholen of sportverenigingen willen vertellen over zichzelf en hun sport? Waarop scholen en verenigingen dit soort clinics […]

Heb jij als topsporter interesse om mee te doen aan Sporthelden op School?

Meld je alvast aan bij Sporthelden op School. We nemen dan contact met je op voor meer informatie.

Werk je als gymdocent of buurtsportcoach voor een gemeente? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Stuur een bericht naar initiatiefnemers Thijs Zonneveld of Vincent Luyendijk, of stuur een bericht naar projectmanager Gisella van Olst.

Partner worden?

Neem contact op met Filip Demuyt. We sturen je graag onze partner presentatie.