Vera
Koedooder

Ik ben Vera Koedooder, voormalig professioneel wegwielrenster en baanwielrenster. Ik begon als jong meisje met atletiek, skeeleren en schaatsen en was nationale top in deze sporten maar voor het wielrennen bleek ik het meeste talent te hebben.

Vanaf mijn 16e heb ik definitief de keuze gemaakt voor het wegwielrennen en baanwielrennen. Daarna reed ik jarenlang voor de nationale baanselectie en wegselectie en 15 jaar voor verschillende professionele UCI teams in Nederland, België en Zwitserland.

In 2017 ben ik gestopt met topsport. Ik ben nu eigenaar van Koerage Cycling Concepts en geef wielerclinics, presentaties, af en toe co-commentaar en analyses voor bijv Radio 1. Hoofdzakelijk ben ik host van de Koerage Podcast waarop ik shows maak met nabeschouwingen over de belangrijkste koersen in het vrouwenwielrennen. 

Van niks komt niks

Vera Koedooder
6e op de Olympische Spelen in Londen 2012 op het onderdeel ploegenachtervolging op de baan
2-voudig Wereldkampioene junioren op de baan
7 World Cup medailles op de baan, waarvan 2x goud
8 E.K. medailles op weg/ tijdrit/ baan waarvan ook 1x goud
10 klassieker overwinningen
Meerdere etappes gewonnen in wegritten/ tijdrit/ ploegentijdrit in UCI meerdaagse koersen
18 keer Nederlands Kampioen titels en 50 N.K medailles op (ploegen)tijdrit, weg en baan

Programma

Ik wil de kinderen een fietsclinic geven om meer behendigheid en lef op de fiets te leren.

Tijdens de presentatie deel ik mijn jarenlange ervaring en levenslessen als topsporter met de klas.  Ik heb een heleboel meegemaakt als topsporter, en het is van groot belang om onze verhalen, levenslessen en boodschappen te delen om ze hiermee te motiveren en te inspireren om iets met hun talenten te gaan doen, wat dat ook maar mag zijn. Ik hoop een rolmodel voor ze te zijn en hopelijk een duw in de juiste richting te geven!

  • Vul je locatie in

    Om te weten welke sporthelden bij jou in de regio werkzaam zijn, begin je met het invullen van je locatie.

  • Kies een geschikte datum en dagdeel

    Wanneer heb jij ruimte om een sportheld te verwelkomen bij jouw school?

  • Vraag jouw sportheld aan!

    Sporthelden op School zal je vragen om je gegevens in te vullen om ervoor te zorgen dat jouw gekozen sportheld wordt aangevraagd. Onze coördinator zal de aanvraag vervolgens in behandeling nemen en contact met je zoeken.