Joey
Van t Verlaat

Ik ben Joey van ’t Verlaat, een triatleet geboren in Spijkenisse. Al van kleins af aan wilde ik heel graag topsporter worden. Na een korte carrière als wielrenner ben ik het plezier achterna gegaan en in de triatlonsport terecht gekomen. Daar bleek ik zo goed in te zijn dat ik in mijn eerste jaar als triatleet het nk duathlon (run-bike-run) wist te worden. Naast meerdere Nederlandse titels in verschillende leeftijdsklasses op meerdere disciplines, werd ik ook 3e op het wk duathlon voor junioren en werd ik ook 3e op het EK duathlon voor beloften. Daarnaast werd mijn eredivisieteam twee keer landskampioen. In de tussentijd heb ik nog in sittard gewoond om daar met de Nederlandse selectie te trainen, maar omdat ik later ook in de sport verder wil gaan, ben ik in de buurt van Eindhoven gaan wonen vanwege mijn studie (topsport- en talentcoach) en stage (PSV zwemmen). Vanuit die studie ben ik ook meer in contact gekomen met het training geven, en wil ik overbrengen wat ik als klein jongetje voelde

Geen woorden, maar daden

Joey Van t Verlaat
3e WK duathlon junioren, Denemarken 2018
3e EK duathlon beloften, Roemenië 2021
5 Nederlandse titels in meerdere disciplines en categorieën
8 podiumplekken op NK’s in meerdere disciplines en categorieën
2 keer landskampioen Eredivisie triathlon met Rogelli/Trimates

Programma

Omdat triathlon een veelzijdige sport is kan het sen clinic zijn die alleen het zwemmen, fietsen of lopen bevat. Maar ook kan je het een en ander combineren. In een gymzaal kan je door wat leuke oefeningen te doen het zwemmen nabootsen, en daarna stukken met rennen. Maar er zijn vanuit onze triatlonvereniging (TVS’90, Spijkenisse) ook meerdere fietsen beschikbaar die eventueel ingezet kunnen worden. Daarnaast heeft mijn vader ook veel clinics verzorgd om scholen in de regio voor te bereiden op de scholentriatlon die destijds door onze vereniging werd georganiseerd. Hij zal mij dan ook kunnen ondersteunen in het bedenken van een beknopte uitvoering van een clinic.

  • Vul je locatie in

    Om te weten welke sporthelden bij jou in de regio werkzaam zijn, begin je met het invullen van je locatie.

  • Kies een geschikte datum en dagdeel

    Wanneer heb jij ruimte om een sportheld te verwelkomen bij jouw school?

  • Vraag jouw sportheld aan!

    Sporthelden op School zal je vragen om je gegevens in te vullen om ervoor te zorgen dat jouw gekozen sportheld wordt aangevraagd. Onze coördinator zal de aanvraag vervolgens in behandeling nemen en contact met je zoeken.