Samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam

12 december 2023

Achter de schermen werken we volop aan het platform om vraag en aanbod van sport bij elkaar te brengen. We werken samen met bestaande initiatieven en organisaties, zodat we de krachten kunnen bundelen met één doel in ons achterhoofd: de lat om te gaan sporten en bewegen omlaag te brengen en daardoor kinderen meer in beweging te krijgen. Eén van die organisaties is Sportbedrijf Rotterdam. Met hen zetten we, dit schooljaar nog, in totaal 12 clinics weg met verschillende sporthelden.

Sportbedrijf Rotterdam had een winactie uitgezet waarop basisscholen zich konden aanmelden voor een clinic. Zodoende zal in december 3×3 basketballer Nezar Kanbier basisschool De Tuimelaar bezoeken. In januari zal basisschool Over De Slinge een clinic ontvangen van wielrenner Jasper Ockeloen en mag Prins Alexanderschool zich klaarmaken voor karateka Danique van Limbeek.

Op het voorgezet onderwijs verzorgt hiphopper Armin Jafari clinics. Hij zal naar Vak College Hillegersberg en Veenoord gaan. De clinics bestaan uit een presentatie en interactief gedeelte, een sportieve uitdaging en een beweegdeal. Op deze manier stimuleert de Sportheld om bewust bezig te zijn met gezondheid, beweging en voeding.

Zoals gezegd zullen later dit schooljaar nog meer toffe clinics plaatsvinden. Hierover later meer.

Wil jij meer weten over het concept? Neem dan contact op met onze projectmanager Gisella van Olst.